FEIN AMPShare akkumulátoros rendszer

A FEIN AMPShare akkus rendszere olyan innovatív technológiát takar, amelynek célja, hogy a szakembereknek a lehető legegyszerűbbé, leghatékonyabbá és legbiztonságosabbá tegye a mindennapokat.

Li-Ion akkumulátorokat már régóta használ minden elektromos kéziszerszámgyártó. A FEIN 2022. végéig saját rendszerét működtette, de 2022 -től a Rothenbergerrel és a Bosch-sal létrehozott egy akkumulátor szövetséget, melyet AMPShare-nek neveztek el. Az AMPShare szövetség célja, hogy a jövőben gazdaságosan és a kompatibilitás lehetőségét biztosítva lehessen egy rendszert használni széles körben, biztosítva ezzel a gyártók közötti cserélhetőséget, egyúttal védve a környezetet. Ma már 30 gyártó tagja ennek a szövetségnek.

A FEIN akkumulátoros rendszer előnyei

A FEIN akkumulátoros gépek elsősorban fémipari felhasználásra lettek tervezve. Mint ismert, a fémiparban nagyon sok helyen van szükség nagy teljesítményre, és ezt a nagy teljesítményt ebben a kategóriában a legtöbb esetben csak a FEIN gépek tudják biztosítani – a piacon egyedülállóan! Elsősorban fúrógépek, fúró-csavarozók, sarokcsiszolók, egyenes csiszolók és lemezmegmunkáló gépek léteznek a FEIN programban akkus kivitelben, de a FEIN 1967-es találmánya, a MultiMaster is hozza ugyanazt a teljesítményt hálózat nélküli változatban, mint a kábeles testvére! Két akkumulátorral folyamatos munkát tudnak biztosítani – a sarok- és egyenes csiszolók kivételével.

Milyen többlet tudással rendelkeznek az új FEIN AMPShare akkumulátorok?

A FEIN program új, AMPShare akkumulátorai 2 Ah, 4 Ah, 5 Ah, 8 Ah és 12 Ah-s változatban állnak rendelkezésre. Azokhoz a gépekhez (csiszológépek, mágnesállványos gép), amelyek nagy áramot vesznek fel, a 4 Ah-s, 8 Ah-s és 12 Ah-s AMPShare akkumulátorok ún. ProCORE -os, nagy áramerősséget tartósan elviselő erősített cellás kivitelét ajánljuk a tartósabb munka érdekében.

Mit tudnak még az AMP share akkumulátorok?

Electronic Cell Protection (ECP) rendelkeznek, ami elektronikus cellavédelmet takar. Az ECP megvédi az akkumulátort a túlterheléstől, a túlhevüléstől és a mélykisüléstől.

A COOLPACK 2.0 technológia gondoskodik az akkumulátor 135 %.kal hosszabb élettartamáról – szemben a versenytársak akkumulátoraival -, egyúttal lehetővé teszi a hosszabb üzemidőket.

Az akkumulátor töltöttségi állapota közvetlenül az akkumulátorról leolvasható.

Kompatibilis az AMPShare / Bosch Professional 18 V-os akkumulátorokkal, így minden, 2008 után gyártott Bosch ipari géphez használható!

Mit várhatunk el a töltési rendszertől?

Az AMPShare akkumulátoros rendszer töltője nagy, 16 A -es töltőáramot biztosít, emellett az intelligens, ún. Power Boost töltési módnak, az aktív levegő hűtésnek és a vezérelt töltési menedzsmentnek köszönhetően extrém rövid töltési időket tesz lehetővé (32-38 perc).

Természetesen a töltőkészüléken található töltési szint kijelző, hogy állandóan képben legyünk akkumulátorunk állapotáról, emellett lehetőségünk van arra is, hogy az AMPShare töltőt a falra szereljük.