Értékesítés a vírusos időszak alatt

A dilemmát önmagában az jelenti egy március végi napon, hogy a március 16. óta Magyarországon is bedurvult időszakot hogyan lehet átvészelni úgy, hogy ne csak ne fertőződjünk meg, hanem ha véget ér ez a háborús időszak, akkor ne haljunk éhen.

Vagyis mit csináljon a cég annak érdekében, hogy ebben a karantén-köteles időszakban ne kelljen bezárnia, és módszert találjon arra, hogy termeljen, szaktanácsot adjon és értékesítsen azoknak a partnereknek, akiknek határidős munkáik vannak, és ennek érdekében termelőeszközöket keresnek.

Cégünk, az EW 1867 Hungária Kft, a FEIN magyarországi képviselete dolgozik ebben az időszakban is. Egy részünk bejár a céghez, az üzletkötők viszont otthonról tartják a Partnereinkkel telefonon a kapcsolatot.

Kapunk egy kollégától egy hívást: egy Szolnok megyei Partnerünknek sürgősen szüksége lenne egy szalagcsiszoló gépre, mert nagymennyiségű sorjázási feladata van, amivel határidőre kell végeznie, különben kötbért fizet.

Ismeri a GRIT szalagcsiszoló gépeket, de szeretne egy bemutatót és utána egy azonnal vásárolna tőlünk gépet, ha megfelel a gép a feladat elvégzésére.

Mindezt most, amikor nem akarunk kimenni, amikor fertőzésveszély van, amikor se mi nem szeretnénk fertőzni, sem azt nem akarjuk, hogy bennünket bárki megfertőzzön.

Megkérjük a Partnerünket, küldje el fényképen a munkadarabot, és megállapodunk vele, hogy hasonló munkadarabot „gyártunk” a szervizünkben, hogy aztán a GRIT bemutató autónkban lévő egyik géppel elvégezzük a munkát – a Vevőnk kívánságainak megfelelően. És hogy meglegyen a bizonyíték, a Facetime tökéletesen alkalmas arra, hogy a Partnerünk élőben láthassa a csiszolást, és akár le is tudja mérni azt az időt, ami 1 munkadarab sorjázásához kell.

Lángvágott munkadarab kell, ezért beugrunk az egyik gödöllői Partnerünkhöz, akivel vágatunk 10 db 1 m-es munkadarabot, ahogy ezt a Szolnok megyei Partnerünk munkadarab fényképéről és a rajzából látjuk.

GRIT autó kinyit, gép előkészít: ehhez egy GX 75 típusú 3 kW-os szalagcsiszoló tökéletesen megfelel, és nincs szükség a 4 kW-os GI 150 -es gépre, bár az is rendelkezésre áll.

Működik a Facetime, élőben a Partnerünk, stopperrel a kezében méri az időt: 1 db 1 m-es lángvágott munkadarab sorjázási ideje 55 másodperc. Közel visszük a telefont a munkadarabhoz, hogy lássa a Partnerünk a felületet is. Tökéletes! Biztos, ami biztos, csináljuk meg a maradék munkadarabokat is, hogy láthassa a szalag kopást. 10 perc alatt megvagyunk, és a GRIT szalagon semmilyen (!!!) elhasználódás nem látszik! Még egy kérdés arra vonatkozóan, mennyi ideig tart egy ilyen K36-os szalag, amire a válasz: 6-8 kg lecsiszolt anyagmennyiség!

És a gépet megrendelte Partnerünk!