SORTIMO – INTELLIGENS MOBILITÁS SZAKEMBEREK SZÁMÁRA

VERSENYFUTÁS AZ IDŐVEL…

Az egyes célszerszámok, célgépek használata mellett sok esetben elhanyagoltnak tűnik ezek biztonságos és átlátható tárolásának, szállításának módszere. Gyakran észre sem vesszük, hogy mennyi időt veszítünk el csak azzal, hogy szerszámainkat, eszközeinket keressük a munkavégzés helyszínén. Jobb esetben idővel megtaláljuk ezeket az eszközöket, rosszabb esetben újat kell beszerezni – lehetőleg azonnal. Mindez egyrészt feleslegesen felmerülő költségként jelentkezik a cégeknél, másrészt rengeteg elvesztegetett időt jelent, ami idő alatt hasznos, értékteremtő tevékenységet is lehetne végezni. A Sortimo pont ezt az értékteremtést hivatott támogatni professzionális és testreszabott járműberendezéseivel, rendszereivel.

SORTIMO | A SZTORI

A Sortimo alapítója, Herbert Dischinger kezdetben a szakemberek legfőbb problémájára – az időhiányra – talált megoldást azáltal, hogy megalkotta egyedülálló fémkofferét, melynek belsejébe betétdobozokat tett, ezzel téve egyszerűvé az eszközök szortírozását. Ez a megoldás egyrészt átláthatóságot, másrészt rendet biztosított a szakemberek számára, hiszen nem kellett minden egyes munka előtt eszközeiket keresni, összeválogatni. Így alakult meg 1973-ban a Sortimo, mely elnevezés a SORTIment és MObil szavak összetételéből származik. A vállalat folyamatosan a Vevők igényeire, problémáira, kihívásaira kereste és keresi a megoldást, az évek során pedig egy teljes szolgáltatást nyújtó vállalattá fejlődött, ahol a jelszó a minőség, a rendszer és a hatékonyság. A Sortimo az 1990-es évek óta tervez és fejleszt járműberendezéseket haszongépjárművekbe, mellyel a cél továbbra is az, hogy – többek között az építőipari cégek, vállalatok számára – a mindennapi munkát megkönnyítve időt takarítson meg, ezzel teremtve értéket.

Az idők során innovatív megoldásaival piacvezetővé váló Sortimo a digitális fejlődést kihasználva a 2010-es évek közepén egy szinttel magasabbra emelte teljeskörű szolgáltatását. Ekkor alkotta meg online elérhető 3D konfigurátorát, mellyel nemcsak a

járművek berendezését lehet maximálisan személyre szabni, hanem a tökéletes rend és átláthatóság érdekében színkódokos feliratokkal, címkékkel segíti ügyfeleit a gyors és hatékony munkavégzésben.

INTELLIGENS MEGOLDÁSOK | HOGYAN?

Ahhoz, hogy a felhasználók számára a mindennapi munka során időt nyerjen, a Sortimo megalkotta saját rendszerét, a Sortimo EcoSystem-et, ahol a rendszer minden egyes alkotóeleme kompatibilis a többivel, így rugalmasan bővíthető, alakítható, a felhasználás módjához igazítható. A járművek berendezése a saját fejlesztésű csúszás- és karcmentes, továbbá víz- és ütésálló padlókkal indul, melyek garantálják a Sortimo rendszerek egyedülálló stabilitását. Erre a padlóra kerülnek rá az egyedi igények szerint alakítható állványrendszerek, melyek közül jelenleg 3 különböző típust vonultat fel a Sortimo:

  • Globelyst4, a hagyományos, jól bevált standard, mely egyedi megoldásaival kiemelkedik a piacon elérhető állványok közül.
  • SR5, a lean elvek alapján fejlesztett futurisztikus állványrendszer, mely maximális raktérkihasználást, tökéletes rugalmasságot és az eszközökre való kiváló rálátást tesz lehetővé. Mindez extra könnyű súllyal párosul!
  • FR5, mely fel- és lehajtható polcaival egyedülállóan alkalmazkodik a felhasználók igényeihez.

Az állványrendszereket hivatott kiegészíteni a speciális, úgynevezett „raktérnövelő”, „duplapadlós” megoldások, melyekkel extra helyeket nyerhetünk. Ezt a célt szolgálja a Sortimo TopSystem rendszere is, mellyel az eszközök tetőcsomagtartón való tárolása válik egyszerűvé és biztonságossá. A komplett termékpalettához természetesen hozzátartozik a számos kiegészítő, melyek különféle felhasználáshoz alkalmazkodó koffereket (BOXX-ok), szerszámöveket és szerszámtáskákat (ProClick) jelölnek. Az egész rendszert a Sortimo ProSafe rögzítőrendszere teszi maximálisan biztonságossá! 2021-től a Sortimo intelligens megoldásai Magyarországon is elérhetők. Fedezze fel Ön is a Sortimo által kínált lehetőségeket gödöllői telephelyünkön!

A járműberendezés programunkról bővebb információt itt talál: https://sortimo-jarmuberendezes.hu/