ÚJ GÉP SZÜLETETT – VÁLASZ A POROS PROBLÉMÁKRA

A FEIN CG 15 BL kefementes kompakt sarokcsiszoló megtervezését és bevezetését számos körülmény előzte meg. Ezeket foglaltuk össze áttekintőnkben.

MIVEL KÜZD A PIAC?

Az ipari környezetben használt gépeknél jelentkező meghibásodások kihívás elé állították a FEIN mérnökeit is: a kompakt sarokcsiszolók élettartama csökken, a karbantartási költségek nőnek! Egyre több felhasználó használ kerámia szemcsés csiszolóanyagot – ezek nagy lehordást tesznek lehetővé, de problémákat okoznak a gépekben összeálló porlánc miatt, illetve „ledarálják” a szigetelőanyagot. Ezek géphibákhoz vezetnek! A géphibák miatt emelkednek a javítási költségek, illetve a holtidők csökkentik a termelékenységet. Fennáll az elektromos vezetőképesség és az áramütés veszélye is. Az univerzális motorokkal szerelt kompakt sarokcsiszolók üzemidejét/élettartamát a vásárlók gyakran túl rövidnek minősítik. Az egyik ok a szénkefék kopása. Növekszik a karbantartási ráfordítás és a gyakoriság. Az alkalmazottak képzettségének hiánya a gépek helytelen használatához és túlterheléséhez vezet. Az erőteljes gépeket gyakran kritizálják, súlyuk miatt. A hosszú, megszakítás nélküli munka szinte alig megvalósítható.

A MEGOLDÁS

A FEIN felismerte a kefementes technológia előnyeit és kifejleszti a hálózati sarokcsiszoló gépet. A gép kapszulázott motorja kevesebb karbantartást igényel, jelentősen hosszabb élettartammal rendelkezik, és költségelőnyt kínál a cégeknek. Ráadásul csekély súlyával és nagy teljesítményével is meggyőzi a felhasználót! A kefe nélküli és optimális hűtéssel rendelkező motor az univerzális motorokhoz képest 60%-kal növeli a sarokcsiszoló élettartamát, valamint a teljesen tokozott motornak köszönhetően a karbantartási költségek (szénkefe csere) és a karbantartási intenzitás közel 0-ra csökkennek! A könnyen átfogható méret, a kompakt felépítés és a jó kiegeyensúlyozás lehetővé teszi a legkevésbé fárasztó munkavégzést is.

A FEIN kefementes, zárt motor versenytársakkal szembeni előnye a nagyobb réztekercsszám, nagy motor átmérő, gépekhez optimálisan igazodó motor, szinterezett neodym mágnesek és az erős meghajtó tengely. A kefementes motorok a kefés motorok 55-60 %-os hatásfokához képest 85 % -os hatásfokkal rendelkeznek, melyek már a 3 -fázisú motorok nyomatékának felelnek meg! A motorok gyártása Németországban történik.

A HASZON

Az új FEIN CG 15 BL(P) sokoldalúsága csökkenti a termelésben szükséges sarokcsiszolók számát, és a gépek karbantartási költségeinek jelentős csökkenése miatt pénzt takarítható meg! Biztosítja a folyamatos termelékenységet és növeli azt. Az állásidő a múlté. A kisebb súly a nagy teljesítménnyel kombinálva megóvja a munkavégző egészségét. A dolgozók biztonságát növelik a következő alap funkciók: hatékony fék (≤ 2 s), a lágyindítás, az újraindítás-gátló, a visszarúgás elleni védelem és a blokkolás védelem. 

SZERVIZ – NEM CSAK ÉRTÉKESÍTÜNK

A termék önmagában kevés. Globális értékesítési aktivitásunkat minőségi szerviz szolgáltatások teszik teljessé. Gépeinkre, online regisztráció után, 1+2 év garanciát biztosítunk. Gépjavítás vagy karbantartás esetében 72 órás javítási intervallumokat vállalunk. 24-hónapos FEIN szerviz csomagunk – keretek között – karbantartás csomagot tartalmaz. A digitalizáció és praktikum jegyében a hagyományos és sérülékeny adattáblák helyett RFID használata kerül bevezetésre, akár névre szólóan is.

ÖSSZEFOGLALÓ

Minden olyan munkahelyen, ahol nagy a munkaterhelés – akár 16-24-órában dolgoznak -, és a gépek rövid idő alatt javításra szorulnak az extrém poros körülmények és munkaterhelés miatt, kiutat jelentenek a FEIN hálózati EC-motoros (kefementes) gépei. A FEIN saját gyártású, zárt EC-motorral felszerelt elektromos sarokcsiszolója egy eddig ismeretlen, magasabb szintet hozott a fémipar számára, ami a hatékonyság és a költségmegtakarítás növelésének időszakában korszakalkotó jelentőségű.

ISMERKEDJEN MEG A GÉPEKKEL

A hat különböző géptípus ITT érhető el.