FEIN sarokcsiszolók ipari felhasználásra

Melyik Fein sarokcsiszolót válasszuk?

Mielőtt bármelyik gyártó sarokcsiszoló gépe mellett döntünk, tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen célokra szeretnénk használni azt. De nem csak az alkalmazás, hanem az elérendő felület minőségi követelményei is meghatározóak lehetnek. Fontos a gép mérete, rezgési szintje, kézreállósága, de még a kapcsoló helye és működtetése is szerepet játszhat a kiválasztásban. És persze a teljesítmény, ill. a vevők többségének a gép ára a legdöntőbb szempont.

De mi van akkor, ha csalódunk a használatkor? Ha a gép nem hozza azt a teljesítményt, amit elvárunk? Pedig nem a legolcsóbbat vettük meg – persze nem is a legdrágábbat -, és mégis hiányérzetünk van. Ráadásul a gép viszonylag gyorsan a szervizbe kerül, és ott hosszú időt tölt!

Érdemes az ismeretségi körben lévő cégeket megkérdezni, melyik márka melyik típusát tudjuk hosszútávon használni, mert a munkából kiesett idő a legfontosabb tényező egy sarokcsiszoló használatakor! És persze, a szénkefe csere is javítás, de nem mindegy, hogy milyen gyorsan reagál a gyártó szervize, és mennyi idő alatt kerül hozzánk vissza a gép! Van-e olyan szolgáltatása a gyártó szervizének, ami lehetővé teszi számunkra a szénkefe cseréjét – garanciaidőn belül?

A FEIN sarokcsiszolók – a piac visszajelzései alapján – a legjobb ár/érték aránnyal rendelkeznek. Az a szerviz pedig, amit a FEIN képviselete működtet, 48-órán belül biztosítja, hogy a gépünk visszakerüljön a termelésbe. Bármelyik FEIN sarokcsiszolóról is van szó!

A FEIN sarokcsiszolókat 3 kategóriába soroljuk attól függően, hogy hálózati vagy akkumulátoros áramellátással rendelkeznek-e, emellett, hogy kefés vagy kefementes motorral hajtott gépekről van -e szó.

Milyen előnyökkel rendelkeznek a FEIN elektromos (kefés) sarokcsiszolói?

 • Könnyűek: A FEIN 125 mm-es sarokcsiszolók az egyik legjobb tömeg/teljesítmény aránnyal rendelkeznek, ami számokban azt jelenti, hogy ~ 2,2 kg tömeghez 1700, 1300 vagy 1000 watt teljesítmény párosul.
 • Biztonságosak: Átfogó felhasználói védelem a visszarúgás elleni védelem, az újraindítás-gátló, a lágyindítás és a rezgéselnyelő fogantyú révén.
 • A hajtóműfej 90°-kal elforgatható a sokoldalú alkalmazási lehetőségek érdekében.
 • Nagy túlterhelhetőség a közvetlen motorhűtésnek köszönhetően
 • Megbízhatóság hosszú távon: A FEIN sarokcsiszolók fejlesztésekor a tervezők külön figyelmet fordítottak a hűtőlevegő optimalizált elvezetésére és a hőmérséklet-felügyeletre, amelyek teszi teljessé az eszközök megbízhatóságát.

Milyen előnyökkel rendelkeznek a FEIN kefementes, akkumulátoros sarokcsiszolói?

Ma már nem csak elektromos sarokcsiszolókkal lehet dolgozni, hanem választhatunk akkumulátoros gépeket is.

Mikor érdemes akkumulátoros gépeket használnunk és mikor nem javasolt azok használata?

Az akkumulátoros sarokcsiszolók akkor kerülhetnek előtérbe, ha mobil tevékenységet folytatunk, vagyis pl. egy acélszerkezetet építünk a helyszínen, ahol veszélyt hordoz a hosszabbítók használata ill. a sarokcsiszoló kábele, mert bármikor a kábelre eshet egy vasdarab, ami életveszélyes helyzetet teremt.

Ugyanakkor nem javasolt az akkumulátoros sarokcsiszolók használata a műhelyekben, amennyiben folyamatos üzemben csiszolási vagy vágási tevékenységet végzünk.

Miért?

A sarokcsiszolók terheléskor nagyon nagy áramot vesznek fel, ami az akkumulátor celláit drasztikusan igénybe veszi, így az akkumulátor nem bírja a folyamatos üzemet. Az akkumulátor lemerülés 10 perc és 30 perc között lehet – felhasználástól függően -, ami természetesen nem ideális a felhasználó számára. Vagyis ezen a területen még meg kell várni az akkumulátor technika fejlődését.

Milyen akkumulátoros sarokcsiszoló programja van a FEIN -nek?

3+1 sarokcsiszoló áll rendelkezésre a következő előnyökkel:

 • Az AMP Share akkumulátor szövetséghez tartozó akkumulátorok használata. Az összes 18 V-os AMPShare ProCORE akkumulátorral és töltővel kompatibilis a még nagyobb teljesítmény és rugalmasság érdekében.
 • A felhasználó sokoldalú védelme a lágyindítás, az újraindítás-gátló, a visszarúgás-felügyelet, az elektronikus túlterhelés elleni védelem, a leesés figyelés és a fék által.
 • Optimális fordulatszám beállítás alkalmazástól függően;
 • A COOLPACK 2.0 technológia gondoskodik az akkumulátor 135 %-kal hosszabb élettartamáról, és ezáltal hosszabb üzemidőket tesz lehetővé.
 • A legkorszerűbb cellatechnológia és az intelligens akkukezelés gondoskodik a hagyományos akkukhoz képest 87 %-kal nagyobb teljesítményről.
 • ProCORE Li-ion akkumulátor HighPower cellákkal, töltésjelzővel és „Electronic Cell Protection” (ECP, elektronikus cellavédelem) rendszerrel. Az ECP megvédi az akkumulátort a túlterheléstől, a túlhevüléstől és a mélykisüléstől.

A három sarokcsiszoló 3 teljesítmény kategóriát jelöl: 700 W, 1000 W és 1500 W teljesítmény áll rendelkezésre felhasználástól függően.

Mit jelent a plusz 1 akkumulátoros sarokcsiszoló?

Ő a PROTAGO! Ő az, amiből csak 1 db van a világon! Ez egy olyan akkumulátoros sarokcsiszoló, amely minden előnnyel rendelkezik, mint amit korábban már leírtunk, de a legfontosabb tulajdonsága a megnövelt BIZTONSÁG!

 • Teljesen zárt motorház védi a motort az agresszív kerámia- és ásványi poroktól. Porvédett, különálló motorelektronika a markolatrészben.
 • A kezelő maximális védelme számos biztonsági funkció kombinálása révén (pl. egyedi kapcsolási rendszer, ami megakadályozza a véletlen bekapcsolást, emellett a fogantyú elengedése esetén 2 sec alatt lefékez és megáll a gép.
 • Csökkenti azon balesetek számát, melyeket gyakran a hibás kezelés vagy a gondatlanság okoz.
 • Biztonságos kezelés minden munkahelyzetben a 6 pozícióban állítható kiegészítő fogantyú révén.

Mit tegyünk akkor, ha tartósabb, hatékonyabb hálózati gépet szeretnénk használni?

A FEIN nemrég hozta a piacra kategóriájának legerősebb és legtartósabb gépét, a

CG15-125BL típust. Ez a gép kefementes, teljesen porvédett, szigetelt motorral rendelkezik, amihez hasonló nincs a piacon.

Milyen extrái vannak ennek a gépnek, ami megkülönbözteti ezt a gépet a piacon kapható összes kefementes sarokcsiszolótól?

 • A motor optimálisan védett az agresszív kerámia- és ásványi porok ellen, ezáltal a kiesési idők és a karbantartási költségek csökkennek.
 • A felhasználót védő számos funkció: lágy indítás, újraindítás-gátló, blokkolásvédelem, elektronikus túlterhelés elleni védelem, fordulatszám-előválasztás, visszarúgás elleni védelem, rezgéselnyelő fogantyú és fék.
 • Optimális hűtés és hőmérséklet-felügyelet.
 • Nagyobb hatásfok, ami jóval nagyobb anyagleválasztást eredményez, mint bármelyik, piacon kapható 125 mm-es sarokcsiszoló esetén.

Kapcsolatfelvétel

Legfrissebb híreinkért kövesse Facebook oldalunkat!