A FEIN lemezmegmunkáló család – erősebb, precízebb, hatékonyabb.

A FEIN új termékei új szintre emelik a lemezfeldolgozást.

Az új BLK 5.0 E – a FEIN legerősebb lemezcsipkedő gépe, ami még 5 mm-es lemezek megmunkálására is tökéletesen alkalmas.

A FEIN új BLK 5.0 E gép piaci bevezetése 2023 júliusától történik. A lemezcsipkedő nemcsak nagy teljesítményével nyűgöz le, hanem más területeken is új mércét állít fel: a négy, 90 fokos lépésekben, szerszám nélküli beállítás garantálja az egyszerű irányváltást. 

Így a függőleges vágások minimális erőfeszítéssel lehetségesek. Emellett a munkabiztonságot jelentősen növeli az újraindítás elleni védelem, a blokkolás elleni védelem, a túlterhelés elleni védelem és a lágyindítás. A szikravédelemnek köszönhetően a lemezcsipkedő ideálisan alkalmazható fokozott tűzvédelmi követelmények mellett is. A gép szénacél, rozsdamantes anyagok és alumínium megmunkálására is alkalmas.  A változtatható munkasebesség biztosítja a gyorsabb eredményeket és nagyobb hatékonyságot a legkülönfélébb feladatoknál. A BLK 5.0 E lekerekített, vékony markolattal, kompakt kialakítással és kis tömeggel rendelkezik, amelyek együttesen növelik a gép ergonómiáját.

FEIN lemezmegmunkáló család

A FEIN lemezmegmunkáló termékcsalád új mércét állít fel az erő, a pontosság és a hatékonyság terén. Minden alkalmazáshoz és kihíváshoz rendelkezésre áll a megfelelő termék: a FEIN lemezcsipkedők extra vastag anyagokat tudnak megmunkálni, a FEIN lemezollók extra szűk ívekben és sugarakban sem jönnek zavarba, a FEIN lemezvágó ollók pedig extra gyors és tiszta vágást biztosítanak.

FEIN lemezcsipkedők – extra vastag anyaghoz

Szikra- és vetemedésmentes, tökéletes rálátással a munkafelületre a leeső forgácsoknak köszönhetően. A legjobb választás fémlemezek megmunkálásához, mint pl sík, trapéz, hullámlemezek, valamint profilok és csövek. Kompakt méreteiknek köszönhetően a FEIN lemezcsipkedők különböző anyagok esetén is, akár 5 milliméter vastagságig is alkalmazhatók a jó manőverezhetőség megtartása mellett. A munkairány szerszám nélkül és egyszerűen változtatható, ami jelentősen növeli a munka hatékonyságát.

FEIN lemezollók – szűk ívekhez és sugarakhoz

A FEIN lemezollóknak még az extra szűk ívek és sugarak sem jelentenek problémát. Hatékony,  precíz és problémamentes minden helyzetben – akár fej felett is – nagy felületek gyors feldolgozásához. Forgácsképződés és anyagveszteség nélkül, maximális sebességgel. Itt a teljesítmény és a gazdaságosság egészíti ki egymást.  A kompakt kialakításnak köszönhetően a gépek könnyen kezelhetők és maximálisan mozgékonyak.

FEIN lemezvágó olló – a gyors és tiszta vágásokhoz

A forgácsok különbözőek és lehetnek. A FEIN lemezvágó ollóval csak egy spirális forgács képződik. A nyitott vágófej tiszta rálátást biztosít a vágás vonalára, és így maximális pontosságot és vágási minőséget tesz lehetővé. Az anyag vetemedés- és karcmentes marad. 

Ily módon különösen tiszta eredményeket lehet elérni. A FEIN lemezvágó ollóval ívelt vágások is lehetségesek.

Lemezmegmunkáló gépeink – lemezcsipkedők, lemezollók, lemezvágó ollók – ITT találhatók meg.

FEIN lemezmegmunkáló program bemutatófilm.

Erős gépek az akkuszövetségben: AMPShare 18V-os akkumulátorrendszer.

Egy csatlakozás, sok lehetőség: 2008-tól gyártott BOSCH Professional 18 V, valamint és AmpShare csatlakozású akkukkal egyre több FEIN termék üzemeltethető. A FEIN lemezcsipkedők, lemezollók és lemezvágó ollók is már az AmpShare rendszer részei.

A modern cellás technológiának és az intelligens akkumulátor kezelésnek köszönhetően az akkumulátorok 87%-kal nagyobb teljesítményt érnek el, mint a hagyományos akkumulátorok.  A kiváló hőelvezetésnek köszönhetően 135%-kal hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint a versenytársak akkumulátorai. Ez a következőket eredményezi: rövidebb töltési idő, nagyobb teljesítmény és kevesebb különböző akkumulátor és töltő készülék – jobb áttekinthetőség és nagyobb rend a munkavégzés helyszínén.

A termékek (gépek, akkus és töltőkészülékek) online regisztrálhatók a 3 éves FEIN PLUS garanciára.