1 gép – 13 tartozék – 11 alkalmazás

Fedezzen fel új dimenziókat: FEIN fúró- és ütvecsavarozó választékával.

A teljes FEIN 18 V-os akkumulátoros fúró- és ütvecsavarozó termékcsaládot kifejezetten a fém- és
acélszerkezetek, valamint a gépgyártás területén történő alkalmazásra fejlesztették ki.

A FEIN ASCM 18-4 QM(P) AS a sokoldalú gép – az új QuickIN tartozékokkal rendszerben olyan hatékony és sokoldalú, mint 8 speciális szerszám.

A FEIN ASCM 18-4 QM(P) AS akkus fúró-csavarozója többféle funkcióra használható – fúrás, magfúrás, menetfúrás, csavarozás és süllyesztés.

FEIN ASCM 18-4 QM(P) AS – sokoldalúbb, mint bármely más akkus fúró-csavarozó

A FEIN ASCM 18-4 QM(P) AS 4-fokozatú akkus fúró-csavarozója a FEIN QuickIN tartozékokkal csatlakoztatva akár 8 olyan speciális szerszámot egyesít, mint például a menetfúró, sarokfúró vagy a csavarozógép önmetsző csavarokhoz behajtásához.

A 13 különböző QuickIN gyorscserélő tartozékból álló hatalmas választék egyedülálló sokoldalúságot biztosít a fém- és famegmunkáláshoz. Akár 11 különböző alkalmazást fed le fúrással, magfúrással, menetfúrással, csavarozással és süllyesztéssel, akár szűk és nehezen elérhető helyeken is.

Az akár 4000 ford./perc fordulatszámú fém, négyfokozatú hajtómű lehetővé teszi, hogy a fúró/csavarozó kétszer akkora munkatempót érjen el, mint a jelenleg piacon lévő többi 2 sebességes modellek. ASCM 18-4 QM(P) AS tökéletes ergonómiát biztosít, a kiegyensúlyozott súlypont közvetlenül a pisztoly markolatánál található. A 40 cm-re kihúzható teleszkópos kiegészítő fogantyúnak köszönhetően a felhasználó még nagy nyomatékok esetén is kellő kontrollal végezheti a munkát. Ha a szerszám elakad, a beépített visszarúgás funkció azonnal leállítja a gépet. Facsavarok pontos behajtásához a beállítási funkciót választva a csavarfej egy szintbe kerül az anyaggal.

Új QuickIN tartozékok – akkus fúrócsavarozó alkalmazásokhoz, amelyek a világ egyetlen más eszközével sem lehetségesek

Három speciálisan kifejlesztett gyorscserélő tartozék, mint például a menetfúró adapter, a csavarbehajtó adapter mélységhatárolóval és az excenter adapter bővíti a QuickIN termékcsalád sokoldalúságát. Az innovatív menetfúró adapter automatikus előre-/hátramenettel rövid ciklusidőket tesz lehetővé akár M14-es menetfúrásnál. A mélységhatárolós csavarbehajtó adapterrel minden csavar pontosan ugyanabba a mélységbe süllyeszthető. Az akár 28 mm átmérőjű tömítésű rendelkező önmetsző csavarokönfúró csavarok tömítéséhez

Az akár 28 mm átmérőjű tömítőgyűrűvel rendelkező önmetsző csavarok behajtásához megfelelő mélységhatároló hüvelyek állnak rendelkezésre.

ASCM 18-4 QM(P) AS QuickIN tartozékokkal kombinálva a kézzel vezetett lyukfűrészelés 4 mm vastag fémlemezben 80 mm átmérőig, valamint magfúrás 20 mm vastag szerkezeti acélban akár 30 mm átmérőig is lehetséges.

FEIN VARIO tartozékok – forradalmi újdonság FEIN ütvecsavarozókhoz!

Az ütvecsavarozókkal kompatibilis FEIN VARIO tartozékok kibővítik az ezekkel a szerszámokkal lehetséges alkalmazások körét. A kiegészítők 2024. harmadik negyedévétől lesznek elérhetőek. A VARIO menetfúró használatával a klasszikus ütvecsavarozót erőteljes menetfúróvá alakítja. A FEIN új VARIO adaptereket kínál ½” vagy ¾” négyzetlapú kivitelben ütvecsavarozókhoz. A FEIN ASCD 18-300 W2 AS segítségével a felhasználók a jövőben akár M18-ig menetfúrhatnak, tisztíthatnak és újravághatnak. A nagyobb teljesítményű FEIN ASCD 18-1000 W34 mindezt egészen lenyűgöző M30-ig képes megtenni. A VARIO mentfúró és a VARIO 90°-os süllyesztő teszik teljessé a választékot. Mivel az ütvecsavarozókkal végzett munka során nincs visszarúgás a kézre, karra, ha a szerszám elakad, így a VARIO tartozékok nagyon biztonságosan és könnyedén használhatók. A kézi működtetésre tervezett ütvecsavarozókkal kompatibilis VARIO tartozékok közé tartoznak az M8 és M30 közötti átmenő furatok számára kialakított menetfúrók, a 6,8 és 12 mm közötti átmérőjű csigafúrók és a 16,5 és 31 mm közötti átmérőjű 90°-os süllyesztők. A teljes rendszer kompakt felépítése, amely tartalmazza a ütvecsavarozót, a VARIO adaptereket és a VARIO betétszerszámokat, gyakorlatilag lehetővé teszi a feladatok elvégzését bármilyen szűk helyen is.

FEIN VersaMAG rendszer: új tartozékok érzékeny munkadarabokhoz

Idén májustól egy új satupofa tartozékkal bővül a meglévő FEIN VersaMAG rendszer. A FEIN VersaMAG alumínium pofák ideális kiegészítői bármely műhelynek, ahol rozsdamentes acéllal és más érzékeny munkadarabokkal dolgoznak. Az alumínium pofák megspórolják a felhasználónak az utómunkára fordított időt, és megakadályozzák a munkadarab megcsúszását és megbillenését. Az alumínium pofák tökéletesen illeszkednek a FEIN VersaMAG rendszerhez, ezért kompatibilisek a FEIN VersaMAG satukészlettel.

Hatékony eszközök csoportja: az AMPShare 18V-os akkumulátorrendszer

Egy csatlakozás, sok lehetőség: 2008 óta egyre több FEIN termék használható mind az AMPShare, mind a BOSCH Professional 18V akkumulátorokkal. A modern cellás technológiának és az intelligens akkumulátorkezelésnek köszönhetően az akkumulátorok 87 százalékkal több energiát adnak le, mint a hagyományos akkumulátorok, és kiváló hőleadásuknak köszönhetően élettartamuk is akár 135 százalékkal meghosszabbodik a normál akkumulátorokhoz képest. Ez rövidebb töltési időt, nagyobb teljesítményt és kevesebb különféle akkumulátort és töltőt jelent – a nagyobb áttekinthetőség és a használat során keletkező zűrzavarok csökkentése érdekében.

FEIN: a preferált partner az elektromos szerszámok terén.

 A FEIN a fémfeldolgozó iparban és a kisiparban a kiváló minőségű elektromos szerszámok és tartozékok szinonimájaként ismert, nemzetközi szereplő. Világszerte körülbelül 800 alkalmazott dolgozik azon, hogy új mérföldköveket érjen el az első osztályú elektromos szerszámrendszerek fejlesztésében. Pontosan ezért tekintik a FEIN-t professzionálisnak – és az már több mint 150 éve.

A céget 1867-ben alapította Wilhelm Emil Fein, és székhelye a németországi Schwäbisch Gmünd-Bargauban található. Az első elektromos kézi fúrógép 1895-ös feltalálása, a világ első elektromos szerszáma megnyitotta az utat a vállalat szakterülete előtt. A vállalat büszke arra, hogy ügyfelei számára első osztályú szolgáltatást és támogatást tud nyújtani az egész világon, és mindenkor szorosan együttműködik velük, hogy minden igényt kielégítsen. Fókuszban az előnyök – innováció – felelősség.