Csiszolóanyag teszt – a minőség meggyőz!

CSISZOLJ – TESZTELJ – SZÁMOLJ!

Cégünk a FEIN gépek forgalmazásával foglalkozik, emellett kiemelt szerephez jutnak a tartozékok és fogyóeszközök is. Fogyóeszközök kérdését és fontosságát sok esetben elhanyagolják. Írásunk csiszolóanyagokról és csiszolóanyag tesztünkről szól.

Sok esetben nem tulajdonítanak ezeknek nagy jelentőséget, mivel úgy gondolják, hogy nem lehet komoly pénzt megspórolni. Véleményünk szerint ez egy nagy tévedés, amit az általunk végzett tesztek is bizonyítanak.

2019 júliusban kezdtük el tesztsorozatunkat az ország különböző területein fémfeldolgozó üzemekben. A tesztek során –  a minőség mellett elkötelezve  – az általunk  forgalmazott Globe és Eisenblätter termékeket teszteltük üzemi környezetben. Novemberig eltelt 4 hónapban közel 70 céget látogattunk meg és közel 200 csiszolóanyag tesztet végeztünk.  Érdekes és tanulságos eredményekkel lettünk gazdagabbak. A tesztek során tisztítótárcsákat, valamint lamellás-, vágó- és fibertárcsákat használtunk. Amit első körben tudni szükséges ezekről a prémium minőségű tárcsákról, hogy egyedülállók a piacon, mivel éves szintre vetítve olcsóbb a használatuk, mint akár a hasonló prémium, akár az alacsonyabb árkategóriajú tárcsáké.

A legtöbb alacsony kategóriájú gyártó egy kis trükk alkalmazásával gyártja termékeit olyan formában, hogy a külső réteg magasabb minőséget képvisel, ami az első 3-5 „munkapercben” a prémium termékhez közelítő tulajdonságokat produkálja , de utána a gyengébb minőségű összetétel miatt már közel sem azt a teljesítményt nyújtja.

Milyen üzemekben végeztük a teszteket?

Az eddig látogatott felhasználók 75%-a szénacél, 15%-a rozsdamentes anyag, 10%-a alumínium megmunkálásával foglalkozik. Felmérésünk alapján nem is gondolnánk, hogy milyen mennyiségű pénzt költenek fogyóeszközökre.

Kinek ajánljuk a tesztelést?

Azon felhasználóknak, akik tudatosan szeretnének hatékonyságot növelni és költséget csökkenteni.


Hogyan működik?

Egy-egy teszt 30-40 percet vesz igénybe kellő előkészítés esetén, de felhasználótól függő is lehet. Optimális 1 munkatárs biztosítása, aki részt vesz a mindennapi termelésben. A tesztet még jobban elősegíti egy nagyteljesítményű FEIN sarokcsiszoló használata, de más, 1400W feletti gépek is megfelelnek az összehasonlításhoz.

Hogyan tesztelünk?

Tisztítótárcsa esetében akár hulladék anyagon is lehet a tesztet végezni, 5-10 perces tesztidővel. A kellő hosszúságú idő megválasztása azért szükséges, hogy a valós különbségek jól láthatók és mérhetők legyenek. Másik lehetőség, hogy valós munkadarabokon tesztelünk. Itt teljes élettartamú tesztet lehet végezni és mérni, hogy egy tárcsával hány munkadarabot lehetséges megmunkálni.

Lamellás tárcsa esetében hasonlóan járhatunk el. Minden esetben mérleg segítségével mérjük a lehordott anyagmennyiséget.

Vágótárcsa esetében valamilyen profil használatával (pl. cső, zártszelvény, szögvas) egységnyi idő alatti vágást (db) tesztelhetünk, vagy a teljes élettartamot vizsgáljuk.

Hogyan értékelünk?

A teszt során a mért adatokat elemezzük egy táblázat segítségével, amely megmutatja, hogy éves szinten milyen költséget jelent a jelenleg használt, illetve az általunk forgalmazott tárcsa alkalmazása. A módszer használatával kijelenthetjük, hogy hatékonyságban, tartósságban és ezáltal ár/érték arányban kimagaslóan vezetők a csiszolóanyagok piacán.

Tesztjeinket olyan gyártóknál végeztük, ahol a csiszolóanyag felhasználás 500.000-600.000 Ft/év-től egészen a 30 millió forint/évig terjedtek.

Tárcsáinkkal itt ismerkedhetsz:

https://ew1867.hu/brand/eisenblaetter-lamellas-tarcsak/

https://ew1867.hu/brand/globe-csiszoloanyagok/

Tesztelnél? Kérj visszahívást!

https://ew1867.hu/kapcsolat/

Bejegyzésünkhöz kapcsolódó 2. fejezet itt olvasható.