Csiszolóanyag teszt – az olcsóbb az olcsóbb?

HATÉKONYSÁG – MI MÉRÜNK!

Továbbra is a csiszolóanyag (vágótárcsa, csiszolótárcsa, lamellás tárcsa, fibertárcsa) tesztelésről írunk (2. fejezet). Bejegyzésünkhöz kapcsolódó 1. fejezet itt olvasható.

A csiszolóanyag vásárlás legfontosabb kiválasztási szempontja a Felhasználóknál az ár. Sajnos…

És ebben a kereskedőknek óriási szerepük van! Ismerünk olyan kereskedőket, akik azért nem foglalkoznak csiszolóanyaggal, mert bizonyos kereskedők – tisztelet a kivételnek – a végsőkig lenyomják  a piacon az árakat, mert a felhasználó 10 Ft árkülönbség miatt (éves felhasználásban ez akár 600000 Ft megtakarítást is eredményezhet(ne) azonos minőség esetén) más gyártó tárcsáját választja, de kevéssé foglalkozik azzal, hogy az a tárcsa mit teljesít. Ily módon az egyszeri bekerülési összeg alacsonyabb, de az éves plusz költség igen magasra ugorhat. És amelyik cégnél nincs részletes költség elemzés, ott nem tudja a tulajdonos, miért nincs elfogadható eredmény.

Tesztjeink során voltak olyan megjegyzések bizonyos felhasználók részéről, hogy „…minden tárcsa egy helyen készül, csak más felirat kerül rájuk!” Ez a kijelentés olyan, mintha valaki azt állítaná: minden autó ugyanabban a gyárban készül…

Visszatérve a csiszolóanyagra, a felhasználó állítása részben igaz: vannak olyan gyártók, akik különböző feliratozással gyártanak más csiszolóanyag gyártóknak tárcsákat, mert egy gyártó nem feltétlenül képes minden piaci kihívásnak megfelelni. Éppen ezért a programjából hiányzó termékeket legyártatja más gyártóval. De összességében a fenti megjegyzés a felhasználó részéről nem valós, mert ha ez igaz lenne, akkor tényleg csak az ár döntene ugyanolyan minőség mellett – minden esetben!

A különbségek pedig csiszolóanyag és csiszolóanyag között drasztikusak! És nem csak a prémium és bóvli tárcsák között, hanem sok esetben a prémium és prémium minőség összevetésében is!

Amikor elkezdtük a teszteket házon belül, összeszedtük az összes prémium vagy középkategóriás gyártó termékét, hogy tudjuk: amikor kimegyünk a piacra, mire számíthatunk.

Ami fontos: nem a házon belüli eredményeinkkel léptünk a piacra, mert az a mi kezünk, a mi anyagunk, a mi erőnk és a mi szubjektumunk volt akkor is, ha a mérések teljesen objektív mederben folytak!

Ez csak nekünk adott olyan muníciót, olyan biztonságot a saját tárcsánkkal kapcsolatban, ami alapján nyugodtan kopogtathattunk minden felhasználónál,  mert biztosak lehettünk abban, hogy jó eredményeink lesznek!

Amikor elkezdtük a felhasználóknál a tesztelést, a mai termelői igényekre alapoztunk: idő, hatékonyság, költség megtakarítás. Ezt támasztotta alá az az excel tábla is, amit készítettünk a tesztelés eredményeinek a kiértékelésére.

A felhasználók reakciója sok esetben (kb. 40%) ledöbbentett bennünket:

  • csak a bekerülési ár a lényeg;
  • nem számít a tárcsa hatékonysága (idő, élettartam, lehordási teljesítmény);
  • a vezetők nincsenek képben, hány ember és naponta átlag mennyi időt foglalkozik a csiszolással;
  • soha nem tesztelték még a csiszolóanyagokat;
  • soha nem végeztek még költség elemzést;

Amikor kinyitottuk ezeknek a vezetőknek a szemét, látszólag értették, hogy a hatékonysága legtöbb esetben fontosabb, mint az ár, de a tárgyalás végén szinte mindig visszatértek arra, hogy amennyiben ugyanannyiért adjuk a lényegesen jobb tárcsánkat, akkor vásárolnak (…)!

Mindezt tették akkor, amikor az excel tábla – a felhasználók által hozott anyagon és a saját embereikkel tesztelve – kihozta, hogy 1-5-millió Ft-os (felhasználástól, mennyiségtől függően) éves megtakarítást tudnak elérni a mi tárcsáinkkal! Magyarul: „Adj Audit Suzuki áron, és veszek!” Természetesen ezzel a szemlélettel nem tudunk mit kezdeni! Kb. 5000 felhasználóval van kapcsolatunk, akik között sokan vannak gazdaságosságot, költség hatékonyságot értő szakemberek, így hozzájuk megyünk, őket keressük!

És szerencsére bőven találkoztunk teljesen nyitott vezetőkkel, akik már tesztelés alatt, költségelemzés nélkül is látták, mennyi pénzt dobtak ki eddig az ablakon, mert nem a megfelelő tárcsákkal (csiszoló, vágó, lamellás, fiber) dolgoztak.

Ők azonnal rendelést adtak le, mert megértették: minden perc, amennyivel később használják a csiszolóanyagainkat, felesleges ráfizetés és idő pocsékolás!

Vagyis a tárcsáinkkal milliókat spórolnak!

És ez a cél!

Tárcsáinkkal itt ismerkedhetsz:

https://ew1867.hu/brand/eisenblaetter-lamellas-tarcsak/

https://ew1867.hu/brand/globe-csiszoloanyagok/

Tesztelnél? Kérj visszahívást!

https://ew1867.hu/kapcsolat/